Program


BEMUTATÓ - KEEP IN TOUCH • Duna Táncműhely

BEMUTATÓ - KEEP IN TOUCH • Duna Táncműhely

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 5. csütörtök, 19:30

A Duna Táncműhely ismét egy fiatal koreográfust kért fel legújabb előadásának megvalósítására - ez esetben Ágfalvi Györggyel, a Magyar Állami Népi Együttes táncosával és tánckari asszisztensével dolgozunk együtt, aki mind a témamegválasztásában, mind színre vitelében szabad kezet kapott.

Keep in Touch című előadásában a kapcsolattartás kérdésével foglalkozik, amit a magyar néptáncra támaszkodó, ugyanakkor más mozgásmintákat is elegyítő formanyelv segítségével közelít meg. Korunk egyik legégetőbb társadalmi problémája az egymástól való elidegenedés. Alapvetően társas lények vagyunk és hihetetlen stresszreakciókat mutatunk, ha kizár, vagy elutasít minket egy közösség. Sok esetben a magányosságérzet könnyen válhat más érzelmek alapjává: kiüresedettséget, kiszolgáltatottságérzést, pesszimizmust és dühöt is okozhat. A közösségi média megoldásnak tűnhet a magány enyhítésére, hiszen soha nem látott módokon teszi lehetővé a kapcsolattartást, ez azonban messze nem tudja pótolni a valódi, személyes érintkezést, sőt, sokszor tovább rontja a helyzetet. Lassan elveszítjük képességünket a valódi, emberi, fizikai kapcsolatok létrehozására. Nem hiszünk a társas érintkezésben, viszont tudat alatt hatnak ránk a média által sugallt ingerek. Függővé válunk, nehogy lemaradjunk valami „fontos” információról...

Hogyan dolgozható fel e kérdéskör egyfajta "mozgásevolúció" és egy számítógépes játék monoton zenéje segítségével? Egyáltalán feldolgozható?

 

 

Előadók: Kolumbán Norbert, Kovács Anita, Kovács Márk, Reszneki Virág, Sáfrán Balázs, Végh-Pozsár Kitti
Fény: Lendvai Károly
Asszisztens: Lévay Andrea
Rendező-koreográfus: Ágfalvi György

Ajánlatunk


Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy gazember élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás legény közötti erőteljes és kaotikus szerelem történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. A szereplők felelősséget vállalnak sorsukért, és bezárkóznak kudarcaikba, mintha százszor megtennék ugyanazt az utat anélkül, hogy változtatnának rajta.

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Ajánló


Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók