Program


BEMUTATÓ - GENTLEMEN • Hernicz Albert

BEMUTATÓ - GENTLEMEN • Hernicz Albert

A Gentlemen című előadás nagy mértékben épít a hat férfi táncos egyéniségére. Párhuzamot állít a férfiak ösztönös viselkedése és a Hip-Hop műfaj (zene és tánc) kialakulásának háttere közt. A szereplők saját táncstílusuk révén fejezik ki a férfi léttel kapcsolatos tapasztalataikat, érzéseiket, szituációkat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 12. hétfő, 18:00

Hogyan működik a fiúk/férfiak világa? Hogy viselkednek társaságban és egyedül? Ha több férfi dolgozik együtt precíz végeredmény várható, vagy az ego miatt nem hagyják egymást érvényesülni? A férfiak valóban kevesebb érzelmet mutatnak a külvilág felé? Meddig tart a gyerekkor egy fiúnál és mikortól válik férfivé? Miképp vetkőzik ki önmagából egy úriember az ital vagy drogok hatására? Minden férfiben megvannak ugyanazon tulajdonságok, de a társadalmi, szociális helyzettől függően más mértékben van jelen az empátia, agresszió, nárcizmus, humor...stb. Az idők során kialakult Hip-Hop stílusok is, a társadalmi rétegekre szorulás következtében formálódtak, így fellelhető a különbség az adott irányzatok stílusjegyei közt. ( Pl.: a Locking (60’s-70’s évek) egy vidám és szórakoztató tánc, amíg a Krump (2000’s évek) az agresszió levezetésére szolgál.) Mivel a Hip-Hop táncok javarészt férfiak által keletkeztek, több kapcsolódási pont is fellelhető a férfiak közösségben való viselkedése és a táncok gesztusvilágában. A Hip-Hop vagy egy egységgé kovácsolja a társaságot, vagy éppen megosztja. A mai napig változó, fejlődő művészeti ág a Hip-Hop, amely olyan, akár a férfi, akinek személyisége élete végéig formálódik.

Keletkezésekor utcai stílus volt, ma már a felsőbb körök is buliznak rap zenékre. Társadalomkritikával és szociális problémákkal is szembesítenek a Rap szövegek. A darab is feszegeti a férfiakkal szemben felállított sztereotípiákat, kritikákat.

A műfaj több művészeti ágat foglal magába: zene, tánc, képzőművészet, divat. Többen életstílusként tekintenek rá.

Táncművészek: 

Elekes Gergő (Urban Dance)

Kassai Gábor (The B8k)

Kassanin Dusan (Art Kingdom Dance Community)

Kőrösi Roland (Art Kingdom Dance Community)

Krichenbaum Dániel  (R3D ONE)

Sümegi Barnabás (Black Time Hip-Hop)

Zene: Kovács Gábor (cselló, ének) , Fekete János Jammal (beatbox, rap) 

Fény: Szabó Dániel 

Hang:: Balogh József 

Koreográfusok: az előadók

Társkoreográfus: Horváth Zoltán (Black Time Hip-Hop)

Rendező-koreográfus: Hernicz Albert

Ajánlatunk


Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik, ahol minden a legnagyobb tökéletességben zajlik. Nincs igazságtalanság, nincs bűnözés, erőszak, éhezés, ahol harmóniában élhetnek az emberek. Ez azonban csak a látszat, a tudástól megfosztott emberek kánaánja

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Ajánló


Két veronai család, két tiszta szívű fiatal, és egyetlen világraszóló szerelem. Shakespeare remekművében régi sérelmek és meg nem értett érzelmek…

Esküvői fieszta. Előadás az esküvőig vezető útról, a vágyról, a testiségről.

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók