Program


BEMUTATÓ - FAUN | PETRUSKA • Kulcsár Noémi Tellabor

BEMUTATÓ - FAUN | PETRUSKA • Kulcsár Noémi Tellabor

Sztravinszkij míves, expresszív zenei anyaga egyszerre idézi meg a századfordulós mesejátékok és mesebalettek színes világát, miközben a zeneszerzőre később is oly jellemző disszonanciák, széttartó zenei futamok sötétebb tónusokat adnak az eleinte könnyednek tűnő történetnek.

Kulcsár Noémi Tellabor
Faun | Petruska
Nemzeti Táncszínház - Nagyterem
2019. 03. 19. kedd, 19:00
BEMUTATÓ

FAUN
#DEBUSSY
#MALLARMÉ
#DANCE
#FÉTIS

PETRUSKA
A reménytelen szerelemről, a naiv és meggondolatlan – és ezért bűnhődő – fiatal szívekről szóló PETRUSKA Sztravinszkij egyik kiemelkedően fontos alkotása, amelyben egyaránt fontos a gyermeki, meseszerű álomvilág és az abban rejlő rémálom is.  Sztravinszkij míves, expresszív zenei anyaga egyszerre idézi meg a századfordulós mesejátékok és mesebalettek színes világát, miközben a zeneszerzőre később is oly jellemző disszonanciák, széttartó zenei futamok sötétebb tónusokat adnak az eleinte könnyednek tűnő történetnek. A vásári játékok groteszksége találkozik az őszinte szerelem ideáljával, miközben a bábok és mozgatóik közti ellentét mintha a mi középpont nélküli, társadalmi struktúráiban töredezett valóságunkra utalna.

Előadók: Szarvas Krisztina, Csere Zoltán, Schell Martin, Csizmadia Tamás, Hajszán Kitti, Rácz Réka, Horváth Attila, Taba Benjámin
Zeneszerző: Claude Debussy, Igor Sztravinszkij (Editio Musica Budapest)
Díszlet, jelmez: Csere Zoltán, Kulcsár Noémi
Koreográfia: Kulcsár Noémi

Ajánló


. Ebben a világban maga a mozgás a nyelv, amit a test és…

Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A szenvedélyes szerelem alapvetően…

A Spid_er következetes lépcső abban a tudatos építkezésben, ahol FrenÁk koncepciója mentén fiatal…

Támogatók