Program


Anna Karenina • Kecskemét City Balett
3

Anna Karenina • Kecskemét City Balett

A szerelem-szeretet-vonzalom is mindig más, minden ember a maga módján szeret. Van, aki szenvedélyesen lángolva, van, aki hideg racionalitással, van, aki romantikus idealistán, van, aki illedelmes bizonytalansággal. Ahány ember él a Földön, annyiféle arca van a Szerelemnek és a Vágynak.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 13. szombat, 19:00

Anna Karenina
Táncszínházi előadás Lev Tolsztoj regénye nyomán
Kecskemét City Balett

Műfaj: kortárs
Felvonások száma: 1
Időtartam: 80 perc

Korhatár+14

A boldog családok mind hasonlókegymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.

Lev Tolsztoj

A szerelem-szeretet-vonzalom is mindig más, minden ember a maga módján szeret. Van, aki szenvedélyesen lángolva, van, aki hideg racionalitással, van, aki romantikus idealistán, van, aki illedelmes bizonytalansággal. Ahány ember él a Földön, annyiféle arca van a Szerelemnek és a Vágynak. Sőt, több is, hiszen ugyanaz az ember is nagyon sokféleképpen képes szeretni, attól függően, hogy kivel, mikor és milyen körülmények között sodorja össze az Élet. De nincs más választásunk, szeretni kell, még akkor is, ha sokszor kicsit és néha teljesen bele is hal az ember.

Karenin szereti Annát, de ő Vronszkijba szerelmes. Levin szereti Kittyt, aki szintén Vronszkijba szerelmes, aki viszont Annát szereti. Dolly szereti Oblonszkijt, de ő a francia nevelőnő után vágyakozik. Lídia szereti Karenint, de hiába, mert a férfi nem szabadul Ann aemlékétől. Bál van, a Szerelem és a Vágy féktelen és halálos utolsó bálja.

Anna: Szöllősi Krisztina
Karenin, Anna férje: Katonka Zoltán
Vronszkij, Anna szerelme: Szóka Roland
Levin, szerelmes Kittybe: Földesi Milán
Kitty, szerelmes Vronszkijba: Nagy Nikolett
Oblonszkij, Anna bátyja: Raj Martin
Dolly, Oblonszkij felesége: Lajter Eszter
Lídia, szerelmes Kareninbe: Varga Lotti
Francia nevelőnő, Oblonszkij szeretője: Tokai Rita
Tolsztoj: Földesi Milán
Szerjozsa, Anna kisfia: Katonka Milos

Továbbá: Gömöri Lara, Salvatore Paonessa, Szigethy Norbert, Emanuele Co a Kecskemét City Balett tagjai

Díszlet-jelmez: Barta Dóra
Szcenika: Szabó Csaba
Vizuális grafika: Nagy Szabolcs
Fénytervező, társkoreográfus: Katonka Zoltán
Konzultáns: Szabó Tamás

Ügyelő: Kovács Írisz
Rendezőasszisztens: Murár Szabina

Rendező-koreográfus: Barta Dóra

Ajánlatunk


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy gazember élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás legény közötti erőteljes és kaotikus szerelem történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. A szereplők felelősséget vállalnak sorsukért, és bezárkóznak kudarcaikba, mintha százszor megtennék ugyanazt az utat anélkül, hogy változtatnának rajta.

A nagy sikerrel bemutatott Rumini című előadásunk után ezúttal is Berg Judit egyik ikonikussá vált kalandregénye elevenedik meg, hogy izgalmas utazásra hívja a gyerekeket. Ezúttal a sok kötetet számláló Lengemesék sorozatból az egyik legérdekesebbet állítottuk színpadra, mely cselekvő szereplővé teszi fiatal közönségünket. Ők szövik majd ugyanis a mese fonalát.

Ajánló


Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták. Itt ideje volt az…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók