Program


TestVér

TestVér

Ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila: TestVér

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 9. csütörtök, 19:00

Az előadást nagy szakmai érdeklődés előzte meg, a premiert telt házzal játszottuk, nagy közönségsikerrel. 2016. szeptember 28-án a darab másodszor is elnyerte a nézők tetszését, számos elismerő gratulációt, nyilatkozatot kaptunk a közönség mellett a szakma jeles képviselőitől. Úgy gondolom, hogy egy 21. századi kortárs-néptánc előadás született, magas művészi minőséggel. A zene, a fény és a tánc dramaturgiája egy közös egységben jutatja el a mű gondolatait és üzenetét a nézők számára. Évek óta érlelődött bennünk a TestVér színpadra állítása, és a munkafolyamat közel egy évig tartott. A folklór gyökerekből kiindulva absztraháltuk a magyar „néptánckincset”, amiből egy egészen új mozgásvilágot sikerült létrehozni. A Bethlen Téri Színház kiváló lehetőséget biztosított a mű színvonalas bemutatására. Egy merőben új, innovatív zenei világot hoztak létre a zeneszerzők, akik a népzene és a legmodernebb elektronikus hangzást fuzionálták. Az előadáshoz méltó látványterv született, amely emelte az est színvonalát.

Tókos Attila

Zeneszerző / Composed by Salamon Soma és Wondawulf

Fénytervező / Lighting design: Kovács Gerzson Péter

Technikus / Technician: Fogarasi Zoltán

Dramaturg / Dramaturgy: Soós Attila

 

Előadók és koreográfusok / Performed and choreographed by ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila, Prima Primissima díjas táncművészek.

 

Az előadás az NKA támogatásával jött létre.

Ajánlatunk


A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának multimédiás előadásában.

Budapest Táncszínház kétrészes estjében a Mur mur de la Méditerranée című koreográfiát Raza Hammadi alkotta, míg az Részletek az időben című darab Földi Béla nevéhez fűződik.

Nem értjük, megfejthetetlen, mit miért tesz, irritál, de a személyiségében mégis van valami, ami megigéz. Mivel varázsol el bennünket, mivel hat ránk ez a folyton tabukat döntögető, elbűvölő és arrogáns szélhámos?

Ajánló


Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried…

Több mint húsz évvel ezelőtt Cseh Tamás Katonadalok című lemezével állított felejthetetlen emléket valamikori dédapáinknak, azoknak a magyar katonáknak, akik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók