Program


Táncmelodikák

Táncmelodikák

Táncmelodikák
Pirók Zsófia és a Melodika Project

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 29. szombat, 20:30

A Flamenco Táncmelodikák előadás többféle zenei stílus és a flamenco tánc fúziója melyben Pirók Zsófia és a Melodika Project kiváló zenészei egyedi műfajt teremtenek. A Melodika Project klasszikus szerzők  közismert darabjait szólaltatja meg kezdve Bachtól, Bartókon át Piazzolláig, sajátos zenei megközelítésben, és egyéni hangszerelésben (gitár, zongora, melodika, ütőhangszerek). Újjáélednek a remek stílusok, mint például a jazz, a reggae, vagy a tangó ismert dallamai, és mai értelmezést nyernek a flamenco gyökerű koreográfiákban. A flamenco ritmusvilága kimeríthetetlenül gazdag és bármely műfaj befogadásával izgalmas utakra vezet. A produkció újdonsága nem csak Magyarországon egyedülálló, hiszen ebben a szemléletben még nem alkottak ez idáig.

A Melodika Project fiatalos, lendületes csapata olyan összefüggéseket kíván megmutatni a klasszikus zene és az egyéb zenei műfajok között, melyek célja a hagyományos értékek közvetítése, ugyanakkor a zenei szabadságban való kiteljesedés is. Csak úgy, ahogy Pirók Zsófi is, aki egyetlen nem spanyolként végzett növendéke volt a több mint 100 éves múltra tekintő sevillai Conservatorio Profesional de Danza intézménynek, elsajátítva az autentikus életérzést, kísérleteivel új szemléletet hozott a hazai táncéletbe, melyet idén “Az év pályakezdő táncművésze” díjjal ismertek el. Energikus táncával, friss gondolataival a közös hitvallásban talált társakra a Melodika Projecttel.

Legyen Ön is részese egy új stílus születésének, melyet tánckoncertnek neveztünk el, hisz itt a táncművész egyszerre táncos, zenész, és karmester is egyaránt!

 

Melodika Project, Egyesült Államok beli SAVVY Chamber Music Competition közönségdíja
Antal Gábor - melodika/zongora
Csernus Katalin - gitár
Pödör Bálint - ütőhangszerek

Szóló tánc, koreográfia:
Pirók Zsófia, Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj

Vendégművész:
Lippai Andrea, Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész

A videóanimációkat Taskovics Éva készítette Ágnes Preston-Brame festményei alapján.

Ajánlatunk


Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik, ahol minden a legnagyobb tökéletességben zajlik. Nincs igazságtalanság, nincs bűnözés, erőszak, éhezés, ahol harmóniában élhetnek az emberek. Ez azonban csak a látszat, a tudástól megfosztott emberek kánaánja

Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy gazember élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás legény közötti erőteljes és kaotikus szerelem történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. A szereplők felelősséget vállalnak sorsukért, és bezárkóznak kudarcaikba, mintha százszor megtennék ugyanazt az utat anélkül, hogy változtatnának rajta.

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Ajánló


Sally fejében öt eltérő karakterű nő él, akik nem tudnak egymásról. Sally szorongó, magányosan él. Nola, a kimért elegancia, intellektuális…

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók