Program


Pinokkió

Pinokkió

Bozsik Yvette Társulat
Pinokkió

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 30. kedd, 15:00

Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című könyve 1883-ban jelent meg Olaszországban. Pinokkió, a fabábu hadilábon áll az erkölccsel, nehezen áll ellen a kísértésnek, meglehetősen lusta és gyakran füllent, egyetlen vágya a szórakozás. Története a népmesék szerkezetét követi: a gyanútlan és naiv főhős ártatlanul lép ki a világba. Megszökik otthonról, rossz társaságba keveredik, sorozatos megpróbáltatások érik, és nevetséges helyzetekbe kerül. Kalandjai során rá kell ébrednie, hogy a boldoguláshoz jól kell viselkedni, és sokat kell tanulni. Jutalmul a fabábuból kisfiú lesz, hazatér, és boldogan él öreg mesterével.

Táncolják a Bozsik Yvette Társulat

Írta: Carlo Collodi

Az előadás a Bozsik Yvette Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.


Az előadás létrejöttét támogatta az NKA és a Magyar Nemzeti Bank.

 

Ajánlatunk


Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt jelent az idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész számára. Az egy egész életutat összegző műsorban megannyi ihlető érzelemre komponált tematikus koreográfiák és a magyar néphagyomány iránti szenvedélyről tanúskodó előadásrészletek kerülnek bemutatásra.

Ajánló


A Közép-Európa Táncszínház társulata az óvodás és kisiskolás korosztályt célozza meg előadásával, amelyet a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász Judit…

Újra színpadra állítjuk az eredetileg Foltin Jolán Kossuth-díjas koreográfus által alkotott VANmeSE című előadást, amelyet 2017-ben mutattunk be először a…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók