Program


Kína néptánckincse
2

Kína néptánckincse

Kína néptánckincse
Bejing Dance Academy
Egzotikus kínai tánc show
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 26. csütörtök, 19:00

A Kínai Népművészet és Néptánc Tanszéke a Pekingi Táncakadémiához (Beijing Dance Academy) tartozik, és államilag elismert, alap- és mesterszakos táncművészeti programokat kínál. A programok fő célja, hogy kulturális téren kiváló táncosokat és kutatókat neveljen ki. Jelenleg 240-nél is több diploma előtt álló hallgató, és több mint 60 már diplomás diák tanul az akadémián.

Ez a csoport olyan, tradicionális kínai népzenét és néptáncot ad elő mesterien, amely nemcsak megtestesíti az örökséget és napjaink fejlődését, de a különböző etnikai tartományok jellegzetességeit is tükrözi. A tizenkét tradicionális népzene és néptánc Hszincsiangból, Kína északkeleti részéből, Csinghajból, Jünnanból, Belső-Mongóliából és Kuangtungból van, ahol számos népcsoport él. Ezek közé tartozik a han, a tibeti, a mongol, az ujgur, a miao, a dai, a koreai, a Ji, a kazah, stb. A közönség rövid idő alatt megismerheti a leginkább egzotikus testbeszédet.

A tanszék tagjai sok városba látogattak el, ahol segítséget kértek a helyi művészektől. A diákok megtanulták a jellegzetes néptáncokat, népdalokat, az ütős hangszereken előadott zenét, meghallgatták a tánccal kapcsolatos, népi történeteket és legendákat, és megismerték a különböző régiók kultúráját. A népdalok közül néhányat színészek adnak elő és énekelnek. A közönség a rusztikus és szépen feldíszített színpadon az összes etnikai kisebbség népzenéjét és néptáncát megismerheti, minek révén megtapasztalja, hogy milyen hatalmas forrásai vannak a kínai népzenének és néptáncnak.

Egyes táncokat betanították / Some pieces instructed by Fu Yang, Su Xuebing, Li Qing, Deng Lili, Chi Dongdong

Koreográfusok / Choreographed by Tieliman·Kade’er, Qin Litong, Lv Siyan, Wang Yuge, Li Weiyue, Li Lulu, Cui Hexuan, He Yating, Huang Xuechun, Zhu Lv, Chi Dongdong

Ajánlatunk


A Kulcsár Noémi Tellabor társulat új bemutatójában a tánc nyelvén próbálja megfogalmazni a Henrik Ibsen Nóra címen is ismert drámájában feltett kérdéseket, miközben próbálnak megválaszolni néhány sajátot is.

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018). Mind a három előadás az ún. DTIE /dance theatre in education/ alapmódszertanát felhasználva alakította ki a foglalkozásokat, különböző korosztályok számára. Az előadásokra érkezők nemcsak nézői, de résztvevői és alakítói is az egyes előadásoknak. A jubileum alkalmából a Talpuk alatt című interaktív előadásra, ezúttal a felnőtt közönséget várjuk.

Ajánló


A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried…

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók