Program


Fukushima mon Amour

Fukushima mon Amour

Fukushima mon Amour
Tadashi Endo (J)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 16. csütörtök, 19:00

Japán gyönyörű, lenyűgöző ország tele mítoszokkal. Az egyetlen olyan ország, amely megtapasztalta az atombomba támadást. Ez a katasztrófa hatalmas szenvedést és szörnyűséget vont maga után, azonban az összetartozás egyre nőtt ezekben a fájdalmas időkben. Vajon változtak azóta a japán emberek vagy ugyanazok maradtak? Japánban és a világ minden táján hiányzik az emberiség, az állat- és növényvilág iránti tisztelet és elfogadás, ám a mindenki felé áradó szeretet az, amely képessé tesz minket a boldogságra.

Zene / Music: Daniel Maia
Speciális effektek, video / Special effects, video art: Jürgen Salzmann
Dramaturgia / Dramaturgy: Sabine Trötschel
Fénytechnikus / Lighting technician: Matthias

Tánc, fény és koreográfia / Dance, lighting and choreography by Tadashi Endo

 

Ajánlatunk


A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Sally fejében öt eltérő karakterű nő él, akik nem tudnak egymásról. Sally szorongó, magányosan él. Nola, a kimért elegancia, intellektuális művészlélek. Derry mindig derűs, viccelődő, hetyke. Bella, az érzéki csábító, imád énekelni és táncolni. Jinx, maga a megtestesült düh és agresszió. A flamenco sajátossága, hogy különböző ágai, más-más érzelmet fejeznek ki, így az öt személyiséget egy-egy “palo” hívja életre. A műfaj csak eszköze az üzenetnek, mégis a történet emeli ki annak sokszínűségét.

Ajánló


Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

A Közép-Európa Táncszínház társulata az óvodás és kisiskolás korosztályt célozza meg előadásával, amelyet a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász Judit…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók