Program


Fen Mo

Fen Mo

Pekingi Táncakadémia (Beijing Dance Academy)
Fen Mo
Klasszikus kínai tánc
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 5. hétfő, 19:00

A Fen Mo című produkcióban a koreográfus a táncosok mozdulatainak segítségével kísérli meg életre kelteni a kínai festészet különleges szépségét.  Ahogy a tinta szétfolyik a rizspapíron, és sötét vagy világos, élénk vagy halvány árnyalatokat ölt, úgy változik a táncos teste tánc közben: ki- és belélegzik, megmozdul vagy mozdulatlan marad, megnyílik és bezárkózik, gyors vagy lassú mozgásba kezd, emelkedik és zuhan. Az előadás olyan tradicionális elemeket vonultat fel, mint a légzés fontossága, gólyalábak, hagyományos frizurák, bő ruhaujjak, kard, legyező, japán esernyő és bő szoknya. Ezen elemek segítségével kívánják megjeleníteni a gyengédség, a finomság, a szerelem, a gyász, a szomorúság, a kényelem és a szeretet érzésvilágát, amelyek egyszerre történelmi és kulturális örökségei a kínai spirituális létnek, és általuk tovább örökíthető Kína hagyományvilága.

Művészeti tanácsadó: Li Zhengyi, Lu Yisheng, Xiong Jiatai
Eredeti tervek és útmutatás: Wang Wei
Projekt tervek: Pangdan, Songhai Fang, Zheng Lu
Művészeti vezető: Pangdan
Vizuális rendezés: Ren Dongsheng
Írta: Liu Chun
Zeneszerző: Ding Feng, Li Tao
Jelmezterv: A’Kuan
Smink és image: Jia Lei, Ai’Na
Videó design: Kong Jiang
Színpadi látvány: Li Rui, Liu Bei
Fényterv: Hu Bo, Li Chao
Próbavezető tanárok: Ou Siwei, Hu Yan, Wang Shengfeng, Xia Weijia, Guo Jie, Tang Tian,
Li Li, Yang Xiaohe
Koreográfia: Liang Qun, Ou Siwei, Hu Yan, Wang Shengfeng

Ajánlatunk


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható – Lear az első pillanatban elveszti a csatát. Nem fokozatosan fog széthullani; az egykori nagy király és magabiztos férfi egyetlen pillanat alatt semmisül meg, amikor imádott felesége sírba száll. Darabbéli útja innen csak tántorgás a végső nyughely felé. Hangulat ingadozásai, átkai, dührohamai, de még kétségbeesett kapaszkodási kísérlete is lányaiba – mind a pótolhatatlan űrrel magyarázhatók. Képtelen tovább a kormányzásra; így válik a birodalom felosztása kényszerűvé. Nincs előre eltervezettség és racionális döntés, csak kapkodó improvizálás.

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Ajánló


Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

Esküvői fieszta. Előadás az esküvőig vezető útról, a vágyról, a testiségről.

Bármerre járjak is, a helyet, a kultúrát, az arcokat, a pillanatokat már örökre viszem tovább magammal. Az élmények velem jönnek,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók