Program


Casablanca • Miskolci Balett

Casablanca • Miskolci Balett

A negyedik évében járó Miskolci Balett igyekszik minden évben egy olyan közönségbarát, szórakoztató előadással jelentkezni az adott évadban, amely a táncszínház iránt kevésbé érdeklődő nézők számára is figyelemfelkeltő tud lenni.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 28. csütörtök, 19:00

Casablanca
Miskolci Balett

A negyedik évében járó Miskolci Balett igyekszik minden évben egy olyan közönségbarát, szórakoztató előadással jelentkezni az adott évadban, amely a táncszínház iránt kevésbé érdeklődő nézők számára is figyelemfelkeltő tud lenni.

Amikor Szabó István összeállította a „Százéves mozi” című, nagy klasszikusokkal és a legjelentősebb modern filmekkel teli sorozatát, a Casablancával kezdte a vetítést, mert azt mondta, hogy kétség sem fér hozzá, hogy ez a filmtörténet legnagyobb alkotása. A mű egyszerre melodráma, krimi és kalandfilm, melynek cselekményében finom egyensúlyt tartva ötvöződik a szerelmi és a politikai történet.

Sokan gondolhatják, hogy ez egy szirupos, avítt történet.

Nem az!

Emberek hagyják el otthonaikat, mert menekülnek a háború, a szegénység elől. Kertész Mihály filmje ma is aktuális. Rick kocsmája a szélhámosok, szerencsejátékosok és a vízumra várók találka helye. Fehér szmokingban és öves ballonkabátban kontrasztol a cinizmus, a látszatkiégettség, míg Ilsa elmerülten nézi Ricket a kávéházban, közben a háttérben az As Time Goes By dallamai visszaröpítik őket egy nyugodtabb életbe, melyet még nem mérgezett meg a háború.

Egy mai, a modern kor igényeinek megfelelő, annak jelenkori problémáit felmutatni akaró, ugyanakkor szórakoztató előadás létrehozása a célunk. Ha a nézőben az a romantikus drámaiság maradt meg leginkább, amely az önzetlenség és érzelmek vezérelte ego között zajlik, akkor már elértük célunkat.

Lehet választani: szerelem, vagy tisztesség?

Ajánlatunk


Bármerre járjak is, a helyet, a kultúrát, az arcokat, a pillanatokat már örökre viszem tovább magammal. Az élmények velem jönnek, épp úgy, ahogy a múltat is magunkkal visszük. Ami ma a jelenem, holnap a múltammá válik. De melyik másodperc az, mely a kettőt elválasztja?

Korunkban szinte minden a külsőségekről szól. Hogy nézünk ki, mit viselünk, hol lakunk, miket birtoklunk, hová járunk enni, sportolni, nyaralni, milyen státuszt töltünk be a világban az általunk birtokoltak révén. Meghatározzák az identitásunkat.

Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy gazember élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás legény közötti erőteljes és kaotikus szerelem történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. A szereplők felelősséget vállalnak sorsukért, és bezárkóznak kudarcaikba, mintha százszor megtennék ugyanazt az utat anélkül, hogy változtatnának rajta.

Ajánló


Sally fejében öt eltérő karakterű nő él, akik nem tudnak egymásról. Sally szorongó, magányosan él. Nola, a kimért elegancia, intellektuális…

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók