Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ FAUN – NIMFA – DANAIDA

BUDAPESTI BEMUTATÓ FAUN – NIMFA – DANAIDA

Krámer György: Faun-Nimfa- Danaida
Táncjáték
Veszprémi Táncműhely Pannon Várszínház tagozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 12. vasárnap, 19:00

Krámer György Debussy és kortárs szerzők zenéire készített táncszínházi produkciót. Debussy A faun délutánja és A tenger című művei mellett, rockos hangzású elektronikus zene csendül fel. Az öregedő férfi egy középkorú és egy ifjú hölgy tükrében keresi igazi arcát, próbálja felrajzolni személyisége, vonzereje határait. Sorsokról szól az előadás, az emberi együttélés szépségéről és lehetetlenségéről.

Egy idősödő férfi kockákból építi személyisége határait, de hatalma, érvényessége köreit is kirajzolja ezzel. Egy fiatal lány repkedése-száguldása szétzilálja a rendszert, költészetet visz a geometriai formákba, könnyűvé oldja a súlyokat.

A középkorú nő a társ szerepében jelenik meg, itt már kevesebb a poézis, a kockákat új rendszerbe rendezi. Kezdődik a harc az önérvényesítésért, a személyiségek határainak elfogadásáért vagy szétrombolásáért. Egy totemszerű cölöp-deszka falakat épít, átjárókat a kockák rengetegén, kontaktust, a szerelem, a gyűlölet a fájdalmas-szép gyötrelem rituális helyszíneit.

Míg a férfi végeérhetetlenül járja fáradt kanosszáját, a hölgyek dinamikus tánca az élet örökmegújulni- akarását, az asszonyi- női szerep magasrendűségét hirdeti.

Szerepelők: Krámer György, Turós-Máté Kinga, Iker Bianka

Koreográfus: Krámer György

A Pannon Várszínház együttműködő partnere a Herendi Porcelánmanufaktúra.

Ajánlatunk


A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Sally fejében öt eltérő karakterű nő él, akik nem tudnak egymásról. Sally szorongó, magányosan él. Nola, a kimért elegancia, intellektuális művészlélek. Derry mindig derűs, viccelődő, hetyke. Bella, az érzéki csábító, imád énekelni és táncolni. Jinx, maga a megtestesült düh és agresszió. A flamenco sajátossága, hogy különböző ágai, más-más érzelmet fejeznek ki, így az öt személyiséget egy-egy “palo” hívja életre. A műfaj csak eszköze az üzenetnek, mégis a történet emeli ki annak sokszínűségét.

Ajánló


Carmen a szabadság szimbóluma. Története az olthatatlan vad szerelem drámája.

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek,…

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók