Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ FAUN – NIMFA – DANAIDA

BUDAPESTI BEMUTATÓ FAUN – NIMFA – DANAIDA

Krámer György: Faun-Nimfa- Danaida
Táncjáték
Veszprémi Táncműhely Pannon Várszínház tagozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 12. vasárnap, 19:00

Krámer György Debussy és kortárs szerzők zenéire készített táncszínházi produkciót. Debussy A faun délutánja és A tenger című művei mellett, rockos hangzású elektronikus zene csendül fel. Az öregedő férfi egy középkorú és egy ifjú hölgy tükrében keresi igazi arcát, próbálja felrajzolni személyisége, vonzereje határait. Sorsokról szól az előadás, az emberi együttélés szépségéről és lehetetlenségéről.

Egy idősödő férfi kockákból építi személyisége határait, de hatalma, érvényessége köreit is kirajzolja ezzel. Egy fiatal lány repkedése-száguldása szétzilálja a rendszert, költészetet visz a geometriai formákba, könnyűvé oldja a súlyokat.

A középkorú nő a társ szerepében jelenik meg, itt már kevesebb a poézis, a kockákat új rendszerbe rendezi. Kezdődik a harc az önérvényesítésért, a személyiségek határainak elfogadásáért vagy szétrombolásáért. Egy totemszerű cölöp-deszka falakat épít, átjárókat a kockák rengetegén, kontaktust, a szerelem, a gyűlölet a fájdalmas-szép gyötrelem rituális helyszíneit.

Míg a férfi végeérhetetlenül járja fáradt kanosszáját, a hölgyek dinamikus tánca az élet örökmegújulni- akarását, az asszonyi- női szerep magasrendűségét hirdeti.

Szerepelők: Krámer György, Turós-Máté Kinga, Iker Bianka

Koreográfus: Krámer György

A Pannon Várszínház együttműködő partnere a Herendi Porcelánmanufaktúra.

Ajánlatunk


Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik, ahol minden a legnagyobb tökéletességben zajlik. Nincs igazságtalanság, nincs bűnözés, erőszak, éhezés, ahol harmóniában élhetnek az emberek. Ez azonban csak a látszat, a tudástól megfosztott emberek kánaánja

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Ajánló


1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

Miként az ember leveti elnyűtt ruháit és újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen…

A Közép-Európa Táncszínház társulata az óvodás és kisiskolás korosztályt célozza meg előadásával, amelyet a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász Judit…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók