Program


BEMUTATÓ BACH-TÁNC-SZVITEK

BEMUTATÓ BACH-TÁNC-SZVITEK

Rohmann Ditta és a Közép-Európa Táncszínház: Bach-tánc- szvitek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 17. szombat, 19:00

Újabb produkció születik Rohmann Ditta Junior Primissima díjas csellóművész és Kun Attila Lábán Rudolf- és Harangozó Gyula-díjas koreográfus hosszú éveket felölelő együttműködéséből. Az új bemutató – az előzményének tekinthető Tánc-tér- képek című alapelőadáshoz hasonlóan – a klasszikus zeneművek és a kortárs elektronikus hangzás ízléses és kreatív fúziójára épül. A koncepció elegánsan hozza össze egy térben és időben a különböző korok zenéjét a kortárs tánc nyelvezetével, és mesél el egy univerzális történetet a húrok rezgése és az emberi hang, a testek mozgása és az elektronika találkozásáról. Rohmann Dittához különösen közel áll Bach zenéje, a csellóművész mellett pedig a klasszikus évadát kezdő Közép-Európa Táncszínház táncművészei Kun Attila vezetésével elevenítik meg a tánc és a zene ősidők óta eleven rokonságát.

Rohmann Ditta csellóművész együttműködésével

Koprodukciós partner: Nemzeti Táncszínház

Koreográfus: Kun Attila

Ajánlatunk


A hattyúk tava alapeszméje a "jó győzelme a rossz, a fényé a sötétség fölött".

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

Két ember egy pontban összeér. Ez a pont most már közös, itt találkoznak. Megérintődnek. Megérintve lenni annyi, mint valami kivételesen érzékeny, intim, mély állapotba kerülni. Ebben a pillanatban valami igazán fontos, valami lényegi történik. Belül valami megmozdul, megváltozik.

Ajánló


Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek,…

Prosper Merimée Carmen című remekműve nyomán, néhány gondolat Bizet operájának részletére.

A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók